door Thierry Sarasyn 2 januari 2019

Ruim 11 % meer nieuwe motoren ingeschreven in 2018 en een nieuwe nummer 1!

Met het Salon van Brussel voor de deur denken de diverse fabrikanten natuurlijk al aan 2019, maar met een nieuwe nummer één en een fel gestegen verkoop, is het toch goed even terug te kijken op 2018.

2018 zal geboekt blijven als een uitstekend jaar voor de motorverkoop. Yamaha invoerden D’Ieteren Sport zal het zich ook herinneren als het jaar waarin de heerschappij van BMW doorbroken werd. Yamaha is immers de nummer één op het vlak van nieuw ingeschreven motorfietsen. Het merk met de gekruiste stemvorken zag in 2018 3105 nieuwe motorfietsen ingeschreven.

Runner up BMW verkocht in december net als Yamaha nog vrij veel motoren en Honda op de derde plaats komt in de totaalstand ook boven een marktaandeel van 10 procent uit. Dat wil zeggen dat één derde van de markt in handen is van de top 3. De top vijf (met daarbij nog scootermerk Piaggio en Kawasaki) vertegenwoordigt meer dan de helft van de markt. Dichte achtervolgers zijn Harley-Davidson, KTM, Sym, Triumph en Suzuki.

Yamaha, Harley en KTM zijn de sterkste stijgers in de top 10, de Oostenrijkers gingen er zelfs met bijna 23 procent op vooruit. Geen van de merken in de top-10 kende een dalende verkoop en van de grote merknamen kent enkel Ducati een achteruitgang - in een markt die met dik 11 procent steeg.

De hype van elektrische motoren ziet zich (nog) niet vertaald in de verkoop, Zero Motocycles staat op de 34ste plaats met 62 verkochte motorfietsen. Dat is wel een stijging met 77 procent.

Reageren

Registreer of log in om te reageren


Community

Motornieuws TV» Archief